Det flyter på bra

Sitter och tar det lugnt ikväll. Kim är borta på race så jag och Mido har huset för oss själva. Om man inte räknar med ödlorna förståss 😉 Kim fick nån sorts knäpp igår, i positiv bemärkelse. Han städade hela huset! :O Jag och Emelie satt som två frågetecken. Mido kanske väckte honom på rätt sätt? Den vanliga väckningen för Kim innebär ett välplacerat punghopp från Mido följd av en vilt kampmorrande kelpie med leksak i truten stångandes i Kims ansikte.

Mido är en rolig liten hund. Han har så mycket kuliga egenheter. Han stryker sig mot folk eller upphängda kläder som en katt.

Han hyser ett uttalat agg mot springor i olika skepnader, exempelvis på altanen, i köksgolvet, mellan soffkuddarna m.fl.

Han slickar sig torr när han kommer in från en blöt promenad. Noggrann är han också 🙂

Ljuden är helt unika för jag har aldrig hört något  liknande hos någon annan hund. Ylmorrskrik, eller kampmorryl, valsångsliknade ljud osv. 

Han fixar många problem med sina framtassar; skjuter kompostgaller åt sidan, petar på läskiga saker etc.  

Nu på lördag är det reptil expo i Kalhäll och då kommer tokaygeckosarna få flytta tillbaka till sin gamla ägare. Jag har nämligen bestämt mig för att bara behålla min älskade dabbagamer, som äter vegetabilier, och låta alla som käkar insekter flytta till nya hem. Kameleonten och flyggeckosarna har flyttade för ett par veckor sedan. Jag är såååå trött på alla dessa syrsor som sitter och spelar på nätterna. Gillar ju ändå dabbisarna mest så då kan Mido få den tiden jag sparar in istället med ett lite mindre antal reptiler. Lilleman (leopardgeckon) är den enda insektsätaren som får stanna. Han är min första ödla och han äter inte så mycket, hehe.

Mido har varit rätt seg idag. Vädret har varit hemskt; först mulet och sedan skyfall.  Jag har gått med en ordentlig spänningshuvudvärk hela dagen och jag undrar om inte lillskiten haft en släng av det också? Vet inte om hundar kan ha det ens… Tack och lov kom åskan sen och då blev både jag och Mido piggare och gladare. Hatar att ha huvudvärk! När regnet slutat blev det en långpromenad kring Lötsjön och sen runt kyrkogården. Jätteskönt att äntligen få komma ut!

Funderar på att sticka ut och lägga lite spår på söndag. Någon som vill haka på?

4 Svar to “Det flyter på bra”


 1. 1 hundarnaojill september 25, 2009 kl. 7:33 f m

  Känner igen det där som en katt…. Kid är lika dan 🙂

  Kul med spår!!

 2. 2 Helena & Aston september 29, 2009 kl. 5:06 e m

  Aston tackar och säger grattis i efterskott till Mido! Han hälsar också att även han är leksugen! Igår tog han saken i egna händer på kursen… Blogginlägg om incidenten kommer inom kort! 😉

 3. 3 Mögel-Åsa september 29, 2009 kl. 7:04 e m

  Valla en vardag? Skulle det kunna gå och finns det lust?

 4. 4 Emma m randiga oktober 6, 2009 kl. 9:10 e m

  HAHAHAHA, du SER! 😉 jag behöver plugga på det där med reptiler o annat kryp… 😛

  Jag har nu meddelat min fodervärd om vaccineringen. Jag sa att sålänge hon har intyg på 12v spruta så behöver hon inte intyget för 8v sprutan… Har jag fattat det rätt då?

  Får ta o spåra tillsammans snart… Tävling på G 😉

  Massa kramar
  Emma


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2009
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggare gillar detta: