Fick ett ryck igår och storstädade övervåningen. Det var välbehövligt och blev jättefint. Röjde ut alla onödiga saker från reptilrummet och ställde om deras lamptimers till ”vår-tider” så de kan börja vakna upp ur dvalan. Redan imorse var två stycken vakna och kom fram och åt.

Har fått hem min enorma laddning böcker från Adlibris och Bokus. Beställde dem för två veckor sedan men leveranserna var försenade. Nu har jag utökat mitt veterinärbibliotek med röntgenböcker. Själv ”fick” jag en massa pocketböcker. Underbart att sitta och läsa nu i helgen i värmen och mysa.

Jag, Kim och Mido kom just hem från Ursvik där vi gått en promenad i skogen. Vi träffade på en ursöt liten kelpievalp på 11 v på klubbens parkering. Hon var svart med en liten vit bröstfläck och kom från Rostaggens kennel. Tuff och trevlig liten bekantskap. De följde med på vår runda runt fårhagen.

Mido har överslag av hormoner just nu. Det största beviset var när han av någon anledning trodde det var okej att lyfta på benet mot kelpietikens husse. T-Rex-Annica tittade fram och han kom på det olämpliga i det hela… 😉

Igår höll kelpien på att starta en mordbrand. Kim såg att det kom blixtar från en kontakt i hallen. Kombinationen med gnagt hål av kelpie med tabasco orsakar kortslutning. Nu är kontakten bytt och faran är över. För denna gång.

Tack till Yvonne för det fina retrieverkopplet vi fick från MyDog! Det var jättebra och lagom stort att ha i fickan på en skogsrunda med lösspringande galen kelpie.

Klippte klorna på Mido själv för första gången idag. I vanliga fall brukar en person hålla honom i knät och en klippa klorna. Nu satt han still under ”muntligt tvång”. Han försökte rymma ett par gånger och provade skrika också. När inget funkade satt han som ett litet ljus. Ett par gotta efteråt var populärt. Riktigt nöjd 🙂

4 Svar to “”


 1. 1 Helena & Aston januari 17, 2010 kl. 10:50 e m

  Fniss! Så jag ska vara ganska glad över att Aston bara käkade upp min ena skinnstövel? Mido ska då alltid vara värst. 😉

 2. 2 Tina & Vickulas Qila januari 18, 2010 kl. 2:39 e m

  Hej! Brukar vara inne här och läsa allt som oftast:D Är lite nyfiken på vad du har för reptiler. Är själv intresserad av dem, men har inte så mycket plats. Har doch en landsköldpadda och en till på gång. Funderar även på majsorm eller gecko….

 3. 3 Mögel-Åsa januari 19, 2010 kl. 10:47 f m

  Ok… storstädning = tokig? Läs egentligen avundsjuk….

  30-års present till Kim = den skruttigaste bilen du kan hitta med potential???? Kan det vara något?

  Brollan Lee håller också på att käka upp lägenheten – speciellt trägolvet om jag fattat rätt!

  Låva är också i hormonell obalans just nu, testar gränser och beter sig allmänt konstigt….Tonåringar!

 4. 4 hundarnaojill januari 20, 2010 kl. 6:50 f m

  Åh vad kul med unghundar 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
januari 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: