Yippie samt suck

Yippie! Har lyckats med nåt jag trodde var näst intill omöjligt. Igår lyckades jag få köpa en blivande pojkvän till Torsten. 🙂 En rödbukspapegojunge som är en DNA-testad hane. Och dessutom fanns han så nära som i Sollentuna! Jag som nästan gett upp och trodde jag behövde kuska iväg ända till Tyskland för att få napp, hehe.

Torsten är måttligt förtjust än så länge men jag och Kim är helsålda. Robin, som han heter, är verkligen ursöt! En färgglad liten dunboll. Kim har gått omkring halva dagen med Robin på axeln. Kim gillar Robin bättre än Torsten då Torsten är en liten bitch mot honom 😉 Hon var inte glad idag när jag och Emelie gav oss på hennes förvuxna klor. Tyvärr är pulporna jättelånga men nu är klorna nedfilade så långt det går.

Robin

En tag satt båda fåglarna på samma gren och slappade men sen vaknade bitchen i Torsten igen. Vi provar igen imorgon.

Sucken då? Jo, idag var första dagen på agilitykursen. Började bra med allmänna presentationer osv. Fick frågan om Mido inte hade ont någonstans med tanke på hans vana att skrika för obetydliga saker. Nope. Helt frisk.

Idag skulle vi träna på att hoppa vanliga hinder. Midos version var att han skulle krypa under. Bommen sänktes men Mido kröp fortfarande. Riktig limbo-talang, min chokladhund. Någon gång då och då fick jag honom att hoppa. Då kommer förslag på att kolla upp ehrlichia samt patellaluxation… Nope. Det har han inte.

Ta det inte som att jag klagar på kursens instruktörer specifikt, för så är det absolut inte! Det är inte dem det handlar om. Det blev lite mkt på en gång bara. Är lite less att så många verkar anta att det är något fel på Mido hela tiden. Hade jag varit mer grön inom hunderiet hade jag säkert varit orolig och tillochmed missnöjd med min hund pga folks åsikter. Så är inte fallet! Både jag och Kim trivs så himla bra med vår lilla hund! Och jag blir väl säkert lite ”mammig” när jag hör knäppa saker om min vovve. Curlingförälder?… 😉

Personen som var innan oss i turordning lyckades bryta foten på ett hinderstöd! Det knakandet var inte att leka med. Fy fasen vilken otur! Då klubben ligger så isolerat till åkte jag och mötte ambulansen och guidade den rätt. Sen var kursen slut för idag… Var tvungen att prata av mig till Åsa som säkert undrar vad jag gjort med hunden. Eller? 😉

Mido i sin fina spårsele

6 Svar to “Yippie samt suck”


 1. 1 hundarnaojill april 15, 2010 kl. 6:57 f m

  Åh vilken fin pippi 🙂 Strunta i folket 🙂 de har jag gjort för länge sen 🙂

 2. 2 Mögel-Åsa april 15, 2010 kl. 6:25 e m

  Vadå? Orolig? När man får en mer speedad Annica än vanligt (ja, det är tydligen möjligt:)) som pratar om ambulanser ena stunden, och skadad Mido med ev. patella lux och erlichias och gud vet vad i den andra – då är det helt naturligt att man blir lite nervig, tills man fått allt klart för sig……..:)

  ……..och du vet vad jag tycker!

 3. 3 Helena & Aston april 15, 2010 kl. 7:43 e m

  Äsch, jag håller med föregående talare, strunta i folket! Mido är ju världens näst finaste!

  Vi kanske kan träna hinderhoppning tillsammans? Astons version var att springa runt istället för att hoppa över…

 4. 4 Hyzzmormor april 15, 2010 kl. 8:43 e m

  Ni får döpa om Torsten till Torstina, så kanske hon förstår att Robin är en jääääätte-fin pojke!!! Mido tycker väl att det behövs en ”uppfräshning” inom agilityn. Krypa under hindren måste va’ lika jobbigt som att hoppa över. Ni fixar det. Kram.

 5. 5 Ylva & Grabbarna april 15, 2010 kl. 9:53 e m

  Drago har samma problem med att hoppa över hinder. Tips är att sänka till 45 och sedan stå vid hinderstödet med hindret rakt ut från dig och vänta in att han ska hoppa och då klicka. Det kommer inte ta många vändor. Att flyga över pinnen ska vara belöningen! Sedan utöka avståndet och svårigheten. Ha aldrig två pinnar. Drago kryper bara nu om jag är för långt ifrån (koncentrerar sig på matte och hindret ”försvinner) eller om jag står totalt fel vid ett byte. Känner faktiskt många kelpar som har hinder problem, måste sitta i generna 😉

 6. 6 Anna & Juni april 16, 2010 kl. 2:06 e m

  Kul att ni kommit igång med agilityträningen! Shit, tänk om folk såg att skumt Juni hade för sig… då skulle de tro att hon både hade erlichias, höftledsfel, hjärnskador, brutna ben, öroninflamation, tandlossning och urinvägsinflammation… Svaret är snarare at vi har kelpie 🙂 Fin goja, hade några ”agapornis” eller vad de nu hette när jag var yngre.

  kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggare gillar detta: