Agility och lydnad

Igår fick jag äran att träffa ett gäng Hyzzare som tittade förbi. Även de två färskarste Hyzz-valparna var med 🙂 De tyckte om Midos ”klubbhus” vid altanen. Mido lekte alltid i de buskarna när han var mindre.

På kvällens promenad fick jag ett ryck och började springa istället. Mido fattade först ingenting men kom sen på att det var rätt kul.

Idag blev jag och Mido drillade i agility av Anna med Juni på So/Su BK. Mido skötte sig fint, förutom alla tjuvstarter han hann med. Många tjuvstarter blev det. Riktigt många… Han är ivrig lille Mido… Han lyssnade däremot väldigt fint på hur han skulle springa och svänga. Så coolt när hunden gasar på men ändå lyssnar!

Fick lite teori om olika positionering och en massa fina ord och begrepp som jag ska försöka lära mig. Agilityn nyförtiden är ju en hel vetenskap, hehe. Tänkte sova på saken och se om något finns kvar i huvudet imorgon 😉 Att vi byggde upp en dubbelbox kommer jag iallafall ihåg 🙂

Vi körde även lite lydnad. Kände mig väldigt ringrostig när jag kommenderade Anna och Juni. Det var länge sedan sist.

Fick lite tips av Anna angående Midos gripande i apporteringen samt blev otroligt inspirerad av Junis snygga ingångar till sidan. Ska definitivt se till att Mido får lära sig den tekniken. Skitsnyggt!

Idén med omvänt lockande med hunden i fotposition ska jag också lägga på minnet. Tror det kan funka fint på min chokladhund.

Just nu ligger Mido trött i sängen och gullar med sin metallapport. Han tycker den är jättefin… Sötnos.

2 Svar to “Agility och lydnad”


  1. 1 Anna & Juni maj 17, 2010 kl. 7:58 f m

    Kul att ses och träna! Jag ska skicka en länk på en sida som Mija satte ihop där en massa agilitytermer är förklarade 🙂 Dubbelboxen är bra, där kan man träna en massa olika byten och så. Om man söker på det på youtube så hittar man nog en del övningar. Ungefär som att läsa en bok på nätet 😉

  2. 2 hundarnaojill maj 18, 2010 kl. 6:59 f m

    Härligt med hundträning!! Snart ska vi valla 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: