Det var den semestern

Det var helt underbart på Teneriffa. Så vackert och hotellet var jättefint! Lärde mig massor på kongressen och skapade många nya kontakter. 

Har nu börjat jobba igen och känner att jag redan behöver semster… Nu ska Emelie dessutom vara borta på kurs resten av veckan så jag står utan sköterska. Jag hinner inte med nåt! Telefonen ringer stup i kvarten och jag har fått fimpa ljudet på den för att inte utveckla telefonfobi. När man dessutom svarar är  många irriterade för att det varit så svårt att få tag i en…  Vet fasen inte vad jag ska göra längre. Om jag anställen en receptionist så kan alla telefonsamtal besvaras men då får vi ju ännu mer att göra. Skulle behöva klona mig själv fem ggr om ungefär. Det är nästan lika illa även när Emelie jobbar. Kul att företaget går bra men inte kul för mig. Har de senaste dagarna gått och lagt mig vid 20.30. 

Mido är duktig på att göra matte glad. Han hoppade just upp i mitt knä med en av sina ikea-råttor i munnen. Han är så söt då han alltid bär dem i svanstippen 🙂 Han ser så förhoppningsfull ut. ”Matte leka?” Gölle-kelpie.

Vi tränar mest på lite små lydnadsgrejer just nu. Han är rätt spökig just nu och lite då och då börjar han ducka och blunda när han ska få godis. Min hund är lite udda som sagt… Himla tur att han har en bra kamplust så jag kan variera belöningarna, hehe.

Var i Tidaholm i helgen och kollade på kelpie-korning. Mido var skitduktig. Han följde med lös på en snabbgenomgång av bansträckningen. Han skällde lite på pappgubbarna och overallen men var inte så vidare dramatisk som man skulle kunna tänka sig 😉 Vi sov över inne i klubbstugan och han låg tyst och fint i sin enorma tygbur. Inget gruffande alls. Var även ute och gick lite med Therese och Ztrike. Två hanhundar lösa, en 3-åring och en 1,5-åring, och inga dumheter alls. Och så säger folk att kelpies inte är bra med andra hundar… Mido var väldigt noga med att undvika Ztrike. Han hade svansen högt och lite fjollragg men vek av så fort Ztrike ens funderade på att gå i hans riktning. Han visste definitivt sin plats.

Mido fick träna lite på Tidaholms BK. Therese fick titta på hans kamikaze-approach på gungbrädan. Dagen efter hade han faktiskt lärt sig att bromsa!!?! Härligt! Åsa hjälpte till med lite rullmarkeringsövningar. Gick bra i början men sen tog det slut i kelpieskallen. Helt tomt sa Mido. Inget kvar alls. Han är lite rolig på det sättet. När han är med och engagerar sig koncentrerar han sig fint men när det blir för mkt tar det tvärslut. Han blir alldeles tom i blicken och passiv. Då är det bara att vila lite. Gullehund.

Lyckades även ta ett blodprov på en hund som låg sprattlandes på rygg i mattes knä och gjorde sitt bästa att peta i en av sina baktassar i min näsa. Ger mig själv cred för lyckat uppdrag, hehe.

Ska jobba färdigt idag nu. Tänkte ta en långprommis men får se om det slutar regna först. Känner mig väldigt hurvig då det är svinkallt hemma.

På lördag blir det sökträning med kursen och efter det ska jag vara liggande figurant åt Mijas Rasken.

Annons

1 Svar to “Det var den semestern”


  1. 1 Helena & Aston oktober 8, 2010 kl. 5:36 e m

    Men människa, anställ en till veterinär! Du kommer ju jobba ihjäl dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
oktober 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: